• Asbestsanering
  Asbestsanering
 • Industriele sloop
  Industriele sloop
 • Recycling
  Recycling
 • Renovatiesloop
  Renovatiesloop
 • Totaalsloop
  Totaalsloop
 • Bodemsanering
  Bodemsanering

Welkom op de website van Bottelier B.V. Haarlem

 

Bottelier Sloopwerken is in 1970 opgericht door F.H. Bottelier Sr. en zijn beide broers, die in de loop van de tijd een grote verscheidenheid aan sloop- en asbestprojecten hebben uitgevoerd voor een diversiteit aan opdrachtgevers.


geschiedenis1Zeker in Haarlem en omgeving hadden zij een zeer gerenommeerde naam opgebouwd, waarna in 1980 was besloten om een combinatie aan te gaan met 2 Amsterdamse bedrijven onder de naam Sloop Combinatie Amsterdam BV. Op deze manier kwam het bedrijf in aanmerking voor een grootschalig project, namelijk de ontmanteling van eenheden 1 t/m 4 van de Amsterdamse Centrale Hemweg, en met succes. Dit heeft in 1986 geresulteerd in de volledige overname van Sloop Combinatie Amsterdam BV die vanaf dat moment als zelfstandige in de markt bleef opereren.

Investeringsbeleid en innovatief

Aan deze overname heeft ten grondslag gelegen de wil om grootschalige sloopprojecten op gecontroleerde wijze te kunnen uitvoeren met een daaraan uiteraard nauw verwant investeringsbeleid. Voorbeelden van dit beleid zijn het in samenspraak met de toenmalige Arbeidsinspectie Breda ontwerpen van een tweetal unieke decontaminatie units ten behoeve van asbestsanering alsmede de aanschaf van een 250 ton rupshijskraan voor het verrichten van werkzaamheden op, zeker in de sloperswereld, eenzame hoogte.

Binnen de onderneming is een groot scala aan specialisaties aanwezig variërend van alle mogelijke slooptechnieken zoals slopen met springstoffen, het mechanisch slopen van schoorstenen maar ook van een geheel andersoortige specialisme namelijk dat van milieutechniek.

Meest in het oog springende deel hiervan is het groot - en kleinschalig verwijderen van alle soorten asbesthoudende materialen. Binnen vrijwel elke elektriciteitscentrale van ongeveer 30 jaar oud zijn op vrij grote schaal asbesthoudende materialen verwerkt. Deze materialen worden door ons geheel met eigen personeel en materieel verwijderd.

Om de kennis op dit gebied op peil te houden, immers het verwijderen van asbesthoudende materialen uit een centrale gebeurt altijd aan het begin van een project dat ca. 2 jaar duurt, werden ook separate asbestverwijderingsprojecten aangenomen. In de traditie van het bedrijf zijn ook dit opdrachten met vaak een hoge moeilijkheidsgraad.geschiedenis2

Begin jaren tachtig werd met de ‘recycling’ nog een specialiteit toegevoegd aan het toch al uitgebreide dienstenpakket. Destijds ontstond namelijk de wens om meer aandacht te besteden aan hergebruik, waardoor in 1981 Bottelier Sloophandel is opgericht. In Haarlem werd een locatie ingericht voor het bewerken en verwerken van al het van sloopprojecten afkomstige steenachtige materiaal.

Uiteindelijk gingen de werkmaatschappijen Gebr. Bottelier Sloopwerken BV en Sloop Combinatie Amsterdam BV in 2002 fuseren. Deze fusie heeft officieel plaatsgevonden op 1 juli 2002 waarna wij als Bottelier Slooptechniek BV door het leven gaan.

 

Modern Sloopbedrijf


Op dit moment zijn de bedrijven operationeel in de markt als:

logobotteliertransparantBottelier is nog steeds een modern sloopbedrijf dat gebaseerd is op het gebied van bouw en utiliteitsbouw, zorgcomplexen, grote wooncomplexen, flats, industriële bouw en installaties, kunstwerken en infra-werken.

Onze zienswijze over een modern sloopbedrijf is gebaseerd op; zeggen wat je doet en doen wat je zegt, no nonsens, ontzorgen van de opdrachtgevers en het aanbieden van een totaal pakket. Ons dienstenpakket bestaat uit amoveren, demonteren, slopen, asbest saneren, bodem saneren, bouwrijp maken, grondwerk t.b.v. nieuwbouw, mobiel breken of ontvangen van puinstromen op onze vergunde bewerkingsinrichting en de leverantie van granulaten.

Bij al deze werkzaamheden hanteren wij de termen: knippen, hakken, sorteren, afhijsen, optimaal hergebruik, certificeren, deelstromen, scheiden aan de bron, selectief slopen, automatiseren, optimaliseren, MVO, CO2 reductie, cradle to cradle, EMVI, BREEAM, CE markering.

Bottelier, al ruim 45 jaar een begrip en toonaangevend binnen ons vakgebied.

De huidige directie wordt gevoerd door Fedor Bottelier.
F.H. Bottelier Sr. en Klaas van ’t Land zijn tot op de dag van vandaag als adviseur bij het bedrijf betrokken.

Laatste Nieuws

­

Contactgegevens

Oude Waarderweg 1
2031 AC Haarlem

Postbus 9545
2003 LM Haarlem

Phone (+31) 23 531 9443
email algemeen@bottelierbv.nl
web www.bottelierbv.nl
KvK BST: 34062230
KvK BSH: 34052726
BTW-nr: NL 8036.43.846.B.01 

Locatie

Afdrukken

Facebook

© 2019 Bottelier BV   |  Website developed by Lumerf-IT