Koningstein Haarlem

UPDATE: WEEK 47 

 

De asbest werkzaamheden van de grootschalige sloop van Koningstein te Haarlem zijn afgerond. Zoals te zien op de afbeelding zijn daarbij de asbesthoudende delen uit het pand gehesen. 

 

Inmiddels is Bottelier Groep bezig met het deskundig verwijderen van de Chroom 6 toepassingen in het gebouw. Ook is Bottelier volop bezig met het aftappen van de Airco installaties om deze op verantwoorde wijze te recyclen. 

Verder zijn we bezig met het ontvlechten van de kabels en leidingen rondom de projectlocatie om deze goed te identificeren  en is het verwijderen van de Trafo's in volle gang. 

CIRCULAIR: 

Ook is Bottelier, in voorbereiding van de leegsloop van het pand bezig met het veiligstellen van de TL buizen en armaturen, om deze zo beschikbaar te maken voor direct hergebruik. Het veiligstellen van TL buizen is een belangrijk klusje, omdat de buizen kleine hoeveelheden zwaar metaal bevatten die schadelijk zijn voor het milieu. 

UPDATE: WEEK 48

 

In week 48 is Bottelier Groep aangevangen met de selectieve leegsloop. De professionele keuken, de sanitaire voorzieningen, de binnendeuren en de brandhaspels van het gebouw zijn gedemonteerd. Deze materialen worden direct hergebruikt in Ghana en hebben zo een circulaire bestemming gekregen. 

 

Verder is op de foto te zien hoe de recyclingscontainer door een hoogwerker langs de balustrade wordt gehesen om zo de verdiepingen op de meest efficiënte manier te ontruimen van materialen. Verder draagt deze methode van afvoer bij aan het beschermen van de de materialen door het voorkomen van valschade, de veiligheid, en de geluidsoverlast. 

 

UPDATE WEEK 2

De vakantie is inmiddels ruimschoots voorbij en we zijn weer volop bezig aan Koningstein te Haarlem. In week twee en week drie van 2020 zijn we bezig met het verwijderen van de dakbedekking bovenop het complex. Ook zijn we bezig met de machinale sloop. De borstweringen en kozijnen worden van het gebouw verwijderd en zo wordt het complex kaalgeplukt en klaargemaakt voor de constructieve sloop die binnenkort aanvangt.

 

UPDATE WEEK 4

Bent u geïnteresseerd in dit project? of sloopprojecten in het algemeen? volg dan onze Instagrampagina: 

@bottelier_bv

 

of een van onze andere social's:  

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.