Bedrijfspand Rabobank Sassenheim

Leegsloop 

 

Tijdens de leegsloop van het voormalige bedrijfspand van de Rabobank te Sassenheim, heeft Bottelier Groep een zware kunststof vloer, speciaal ontworpen voor de computerruimte op de begane grond geheel gedemonteerd. Er werd al snel een afnemer gevonden voor de vloer, die handig toepasbaar is in ruimtes waar goede bekabeling en snelle verbinding met het internet essentieel is. De speciale vloer zweeft boven de betonvloer op speciale ankers, hierdoor ontstaan er compartimenten die uiterst geschikt zijn om grote hoeveelheden bekabeling efficient weg te werken. De vloer bestreek bijna de gehele begane grond, en door een circulaire bestemming te vinden voor de vloer, werd in de leegsloop zo een 25 ton aan materiaal hergebruikt en bespaart, in plaats van afgevoerd als bouw- en sloopafval. Verder werd er op de 2e verdieping een bron aan asbest met de hand los gezet, en zo beschikbaar gemaakt voor verwijdering.

 

Bovenbouw sloop 

 

De sloop van de bovenbouw kende een aantal moeilijkheden, waarbij de juiste voorzorgsmaatregelen, en een specialistische aanpak belangrijk zijn. Allereerst leunt het pand dicht tegen de bebouwing aan. Een voorzichtige aanpak van de machinist en intensieve stofbestrijding zijn daarom essentieel. Verder werd er veel isolatie van piepschuim aangetroffen. Het piepschuim is lastig omdat het snel verwaaid en het werkterrein en de omgeving daarvan snel kan vervuilen. intensieve scheiding en snel handelen moeten dit zien te verhelpen. 

 

In een later stadium worden de funderingen verwijdert en de bijbehorende palen onder het maaiveld afgebroken. Ook wordt er verontreinigde grond ontgraven, en schone nieuwe grond teruggebracht. 

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.