HISTORIE


Bottelier B.V. is een familiebedrijf opgericht in 1970. De onderneming groeide in zijn beginjaren uit tot koploper op het gebied van sloop- en asbest werkzaamheden. In 1986 werd Sloop Combinatie Amsterdam B.V. overgenomen, waarna de onderneming in deze periode uitgroeide tot de grootste aannemer op het gebied van sloop, demontage en asbestsanering in Nederland. Begin jaren tachtig werd met de ‘recycling’ nog een specialiteit toegevoegd aan het toen al uitgebreide dienstenpakket, waardoor in 1981 Bottelier Sloophandel is opgericht. 

 

Innovatie en grootschalig complex sloopwerk is de grondslag van de onderneming. Bottelier pionierde in de jaren 80 met innovatieve technieken zoals een in eigen beheer ontwikkelde schoorsteentang, de inzet van radiografische slooprobots en demontage doormiddel van 250 tons hijskranen.

 

Tot op de dag van vandaag staat de onderneming bekend om zijn kwaliteit, zorgvuldigheid en duurzaamheid. evenals  het vermogen om grote en complexe civiele en industriële totaalprojecten uit te voeren op het gebied van demontage, sloop, en milieutechniek.  

 

Hemweg Centrale Amsterdam

HERGEBRUIK

Hierboven een leuk voorbeeld hoe circulair slopen in het verleden al werd toegepast. Op de dieplader rust de toren van de Spaarnekerk te Haarlem. Deze toren werd door Bottelier ontmanteld en kreeg een nieuw leven. Tegenwoordig rust de toren op de Febo in Haarlem Schalkwijk.

 


GROOTSCHALIG INDUSRIEEL SLOOPWERK: AMERCENTRALE GEERTRUIDENBERG

 

FABRIEK ENSCHEDE 

GELDERLAND II NIJMEGEN