• Turn-key projectoplossingen
  • Uniek in circulair slopen
  • MVO-systeem

HISTORIE


Bottelier is in 1970 opgericht door Frits Botteler en zijn beide broers, die in de loop van de tijd een grote verscheidenheid aan sloop- en asbest projecten hebben uitgevoerd voor een diversiteit aan opdrachtgevers.

In Haarlem en omgeving heeft Bottelier zo een zeer gerenommeerde naam opgebouwd op het gebied van sloopwerkzaamheden, waarna in 1980 besloten is een combinatie aan te gaan met twee Amsterdamse bedrijven onder de naam Sloop Combinatie Amsterdam B.V. Op deze manier kwam het bedrijf in aanmerking voor een grootschalig project, namelijk de ontmanteling van eenheden 1 t/m 4 van de Amsterdamse Centrale Hemweg, en met succes. Dit heeft in 1986 geresulteerd in de volledige overname van Sloop Combinatie Amsterdam BV die vanaf dat moment als zelfstandige in de markt bleef opereren.

INVESTERINGSBELEID EN INNOVATIE

Hemweg Centrale Amsterdam

Aan de overname heeft de wil om grootschalige sloopprojecten op veilige, efficiente en gespecialiseerde wijze uit te voeren ten grondslag gelegen. Met een daarvoor passend investeringsbeleid. Voorbeelden van dit beleid zijn het in samenspraak met de toenmalige Arbeidsinspectie Breda, ontwerpen van een tweetal unieke decontaminatie units ten behoeve van asbestsanering en de aanschaf van een 250 ton rupshijskraan voor het verrichten van werkzaamheden op, zeker in de sloperswereld, eenzame hoogte.

Bottelier deed in deze periode een groot aantal gespecialiseerde werken met een hoge moeilijkheidsgraad. Daarbij werden innovatieve technieken toegepast zoals het gebruik van een in eigen beheer ontwikkelde schoorsteentang met opvangbak. Ook werd er een
radiografische slooprobot toegepast, om zo de binnenkant van een schoorsteen van verontreiniging te ontdoen. 

 

HERGEBRUIK

 

Hierboven een leuk voorbeeld hoe circulair slopen in het verleden al werd toegepast. Op de dieplader rust de toren van de Spaarnekerk te Haarlem. Deze toren werd door Bottelier ontmanteld en kreeg een nieuw leven. Tegenwoordig rust de toren op de Febo in Haarlem Schalkwijk.


GROOTSCHALIG INDUSRIEEL SLOOPWERK: AMERCENTRALE GEERTRUIDENBERG

FABRIEK ENSCHEDE 

GELDERLAND II NIJMEGEN 

Begin jaren tachtig werd met de ‘recycling’ nog een specialiteit toegevoegd aan het toen al uitgebreide dienstenpakket. Destijds werd het belang van duurzaamheid beter vertegenwoordigd en kwam er meer aandacht voor hergebruik, waardoor in 1981 Bottelier Sloophandel is opgericht. In Haarlem werd een locatie ingericht voor het bewerken en verwerken van al het van sloopprojecten afkomstige steenachtige materiaal.

Uiteindelijk gingen de werkmaatschappijen Gebr. Bottelier Sloopwerken B.V. en Sloop Combinatie Amsterdam B.V. in 2002 fuseren. Deze fusie heeft officieel plaatsgevonden op 1 juli 2002 waarna wij als Bottelier Slooptechniek BV opereren in de markt.

 

De huidige directie wordt gevoerd door Fedor Bottelier.
F.H. Bottelier Sr. en Klaas van ’t Land zijn tot op de dag van vandaag als adviseur bij het bedrijf betrokken.

 

Deze  Kobelco dieplepel uitgerust met een sorteergrijper werkt in 2003 aan de sloop van een flat in Dordrecht en was een van de eerste machines met bestikkering van de nieuwe bedrijfsnaam: Bottelier Slooptechniek B.V.