HOME » CIRCULAIR

GOEDKOOP MATERIALEN UIT DE SLOOP KOPEN?

CIRCULAIRE VISIE

Innoveren in de uitvoering van sloopwerken is geen luxe, maar noodzaak. Grondstoffen zijn schaars en het produceren, en transporteren van materialen gaat gepaard met arbeid en uitstoot van CO2. Wij zien uw gebouw als bron van waardevolle materialen. Met directe hertoepassing vanuit de sloop afkomstige materialen kan voor onze economie verspilling van uitstoot, arbeid en kapitaal worden tegen gegaan.

 

Ons circulaire sloopproces is uniek in de markt! En omvat een professioneel onderzoek om inzicht te bieden in de beste levensstrategie voor bouwmaterialen, onder andere op basis van milieukosten. Meer weten? Vraag onze vernieuwde whitepaper aan. 

BEST PRACTICES

Bottelier heeft veel ervaring met het uitvoeren van geheel circulaire sloopprojecten. In 2019 heeft Bottelier Groep een voormalige kerk in Zeist volledig circulair geamoveerd. De afkomende materialen kregen een nieuw leven in een watertoren in Utrecht. In totaal blijven uit dit project 220 stuks sloopmaterialen bespaard en vele vierkante meters aan bruikbare vloerdelen. Dit realiseren wij door samen te werken met opdrachtgevers en bouwteams en zo het beste materiaalrendement te realiseren.

Lees het krantenartikel over dit project!
135 downloads

ONS CIRCULAIR REALISME

Om hergebruik van sloopmaterialen op een verantwoorde manier toe te passen is het belangrijk om realistisch te blijven. Voor een goede uitvoering van uw circulaire project, moeten alle materialen zorgvuldig worden geidentificeerd en beoordeeld op hun potentie voor hergebruik. De realiteit is dat sommige materialen niet geschikt zijn voor direct hergebruik. Denk hierbij aan corrosie, rot, waterschade en beschadigingen, of aan demontage mogelijkheden. In dit geval moeten de materialen op een traditionele manier gerecycled worden om hun economische en milieutechnische rendement te realiseren. Veel materialen zijn rendabel in te zetten met direct hergebruik. Soms is daar wat creatief denken voor nodig, daar zijn wij graag uw partner in!

LINAIRE RECYCLING VS CIRCULAIR

'HET VERSCHIL TUSSEN GOED EN UITMUNTEND HERGEBRUIK.'

Hier is het verschil te zien tussen traditionele lineaire recycling van materialen en direct hergebruik. Door uit sloop afkomstige materialen beschikbaar te stellen voor direct hergebruik, wordt er bespaard op waardevolle transport- en bewerkingsprocessen. Er wordt een productieproces overgeslagen. Dit proces draagt bij aan het regeneratieve vermogen van de economie, en is daarom circulair. 

BETER IN CONTACT MET HET PROCES

DAT IS WAAROM U KIEST VOOR BOTTELIER.

Bottelier heeft een eigen beleid ontwikkeld op het gebied van circulair amoveren waar inzicht, grip en eerlijkheid de hoofdrol spelen. De afgelopen 50 jaar hebben wij ervaring opgedaan op het gebied van slooptechniek, recycling en scheiden aan de bron. Hierdoor hebben wij een uiterst hoge klanttevredenheid gerealiseerd. Wij denken graag persoonlijk met uw mee om onze expertise in te zetten en zo uw project tot een circulair succes te maken. Goede wederzijdse communicatie en het uitwisselen van inzichten zijn daarvoor onmisbaar. Zo blijft u op directe wijze betrokken.